Castellano |   Català    English  
SERVITEC CALDERAS VAPOR, S.L.
Tel (34) 93 630 22 78
Sant Boi Llobregat
BARCELONA - Espanya
info@hgservitec.es 

Mi estado

Productes i Serveis

Cercador
Cerca: 
NEWSLETTER

Notícies

Per a estar informat de les últimes novetats del món de les calderes!
La Comisió Europea estudia incluir les calderes de vapor en la normativa de Ecodiseño
Les calderes de vapor de mitjana i baixa potencia tindràn que ser més eficients

D'acord amb un informe tècnic publicat per la Comissió Europea els sectors de finestres, calderes de vapor, cables d'alimentació, mesuradors intel·ligents i servidors informàtics són considerats com a prioritaris per establir les properes regulacions legislatives sobre ecodiseny a Europa. Aquesta proposta ha estat debatuda el passat 20 de gener. La Comissió donarà a conèixer el llistat definitiu de productes inclosos en la normativa de ecodiseny en la propera primavera.

La Comissió Europea treballa en aquests moments avaluant el potencial de l'aplicació de la normativa de ecodiseny en nou grups de productes nous. D'aquests nou grups, cinc han estat assenyalats com a prioritaris: finestres, calderes, cables d'alimentació, servidors i mesuradors d'aparells.

L'estalvi potencial d'energia que s'espera aplicant el ecodiseny a aquests productes correspondria en 2030 a: la construcció de finestres (785 PJ/any), calderes de vapor de menys de 50 megavats (177 PJ/any), els cables d'alimentació (182 PJ/any), els servidors i l'emmagatzematge (135 PJ/any), i els mesuradors intel·ligents i aparells (802 PJ / any).

Les altres quatre categories de productes que podrien ser considerades en els propers tres anys són: bombes de desplaçament positiu (270 PJ / any), els motors fraccionaris cavalls de força (258 PJ / any), controls d'il·luminació (610 PJ / any) i els controls de la calefacció (319 PJ / any).

La proposta d'incorporació d'aquests nous grups de productes al reglament comunitari que regula els requisits obligatoris de ecodiseny que han de complir els mateixos, ha estat debatuda en una reunió interna de la Comissió Europea celebrada a Brussel·les el passat 20 de gener.

L'executiu comunitari espera tenir aprovat el pla d'acció definitiu a mitjan abril.

Compliment dels requisits de ecodiseny

El procés d'adopció d'un Reglament Comunitari, des de l'inici del seu estudi preparatori fins a la seva adopció, pot durar entre 2-4 anys. Una vegada que un Reglament de la CE entra en vigor, el termini perquè el producte compleixi els requisits sol ser curt, normalment d'un any.

El seguiment primerenc dels avanços legislatius i la preparació o anticipació als requeriments a complir són actuacions altament recomanables per a les empreses afectades, ja que una vegada adoptat un Reglament el marge de maniobra és molt escàs.

Els Reglaments CE són d'obligat compliment per als fabricants o importadors que vulguin posar el seu producte al mercat de la Unió Europea.
Afecten d'una manera indirecta als proveïdors o fabricadors de parts i components del sector, bé sigui col·laborant amb els seus clients en la consecució dels requisits o ben reportant als seus clients la informació requerida en el propi Reglament.

Font: http://www.construible.es/noticiasdetalle.aspx?id=8512&c=1&idm=5&pat=5